5 eeuwelingen in het woonzorgcentrum

29
mrt
2022

Op maandag 28 maart vierde woonzorgcentrum “De Oase” feest. Delphine Verherstraeten, bewoner sinds september 2018 werd immers 100 jaar.

Deze uitzonderlijke verjaardag kon uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. In de voormiddag werd er een verjaardagsdrink georganiseerd in Schuttershof, de wijk waar Delphine voorheen woonde en waar zij nog nauwe contacten onderhoudt met enkele geburen. ’s Middags werd er gesmuld van een heerlijke feestmaaltijd en om 14u startte een groot verjaardagsfeest met alle bewoners.

Met de honderdste verjaardag van Delphine hebben we ook voor het eerst vijf eeuwelingen in ons woonzorgcentrum, met een gezamenlijke leeftijd van 508 jaar.

Naast de honderdjarige Delphine, is er de eveneens de honderdjarige Louisa, de 102-jarigen Yvonne en Maria en tenslotte de 104-jarige Francine.

Elke honderdplusser heeft op haar 100e verjaardag kunnen genieten van een mooi feest. De voorbije twee jaar hebben we hun verjaardag wat minder uitgebreid moeten vieren door de coronamaatregelen.

Tijdens het feest van Delphine hebben wij alle honderdplussers nog eens allen samen, letterlijk en figuurlijk, in de bloemetjes gezet. Zij waren op het feest van Delphine onze tweede eretafel en wij hopen dat wij samen met hen nog vele mooie momenten in het woonzorgcentrum mogen beleven.
Eddy Hillaert, dorpsdichter in de periode 2019 tot 2021, heeft een gedicht over onze honderdplussers geschreven. Dit gedicht werd tijdens het feest voorgedragen.
Het optreden van All Times Music deed het feest helemaal lostbarsten. De bewoners hebben genoten van een mooie en feestelijke namiddag.